Turnul Berarilor

Legenda lui Zimcu

Legenda spune ca prin aceste locuri isi ducea traiul badea Zimcu, om harnic si talentat, pentru care lemnul insemna viata si viata insemna voiosie.

Atunci

Tânăr și curios fiind, Zimcu îşi însoţea cu admirație tatăl călărind neostenit în lung şi-n lat pădurile și munţii până la asfinţit, în căutarea materialelor potrivite pentru sculptat și construit. Fascinat de serile petrecute cu tatăl său alaturi de prietenii care se înzdraveneau cu câte-o olovină rece, și-a propus să pună în practică pasiunea. A trecut Carpații, a poposit în Ardeal, unde a gasit un meseriaș pentru construcția butoaielor din cupru, în care să se facă fierberea malțului și a hameiului.

Turnul Berarilor :
crama // fabrica de bere artizanala // restaurant cu specific bavarez

Acum

Astăzi, o mână de oameni buni au continuat arta lui Zimcu, folosindu-i lemnul, pasiunea și rețetele, s-a născut Turnul Berarilor cu fabrica de bere artizanală, așa cum era odinioară “atelierul”. Ce vesel ar fi fost el astăzi dacă și-ar vedea visul împlinit! Oamenii spun că încă-l mai zăresc sus pe turn, în serile cu veselie, răsucindu-și mustața, răcorindu-se cu o halbă de bere rece, iar vântul parcă adie vorbele sale: “Nu pot să văd viitorul, dar pot să-l aud. Şi aud halbele de bere cum se ciocnesc! “.

Spectacole extraordinare alaturi de:
Formatia Turnul Berarilor.

Ce ne face speciali?

4 motive pentru care sa alegi Turnul Berarilor

1. Mancare exceptionala.
Restaurantul Turnul Berarilor dispune de un meniu exceptional ce contine mancaruri atat cu specific bavarez cat si cu specific mediteraneean. Bucatarii nostrii lucreaza cu pasiune si pregatesc preparate delicioase, demne de legenda turnului.
2. Muzica live
Turnul Berarilor organizează săptămânal concerte extraordinare în compania Formației Turnul Berarilor. Pe lângă aceste activități, vă pregătim o serie de evenimente și concerte surpriză incitante, ce vor încânta publicul nostru fidel.
3. Bere Artizanala
Turnul Berarilor reprezinta in primul rand fabrica de bere artizanala, ce produce in acest moment 3 tipuri de bere : Zimcu Ale, Lager Zimcu, Nefiltrata
4. Locatie frumoasa
Spatiul in care se afla restauranul si crama reprezinta vechiul atelier al lui Zimcu, readus la viata , modernizat dar pastrand traditia de sculptare a lemnului etc etc.